Tipsuri pentru a-ți îmbunătăți viața sexuală

Indiferent dacă vă confruntați cu o problemă mare sau mică, există numeroase lucruri pe care le puteți face pentru ca viața sexuală să revină la normal.

Bunăstarea ta sexuală merge mână în mână cu sănătatea mintală, fizică și emoțională. Comunicarea cu partenerul, menținerea unui stil de viață sănătos, amuzamentul reprezintă câteva dintre aspectele care te pot ajuta să faci față unor astfel de momente dificile.

Cum să te bucuri de o viață sexuală satisfăcătoare

Sex. Cuvântul poate evoca un caleidoscop de emoții. De la dragoste, emoție și sensibilitate la dor, anxietate și dezamăgire – reacțiile sunt la fel de variate ca și experiențele sexuale. În plus, mulți oameni se vor confrunta cu toate aceste emoții și multe altele pe parcursul  unei vieți sexuale de câteva decenii.

Și totuși, ce reprezintă textul?

Pe un singur nivel, sexul este doar o altă funcție hormonală condusă de corp, menită să perpetueze specia. Desigur, această viziune îngustă subestimează complexitatea răspunsului sexual uman. În plus față de forțele biochimice, experiențele și așteptările tale te ajută să îți modelezi sexualitatea. Înțelegerea ta despre tine ca ființă sexuală, gândurile tale despre ceea ce constituie o relație sexuală satisfăcătoare și relația cu partenerul tău sunt factori cheie în abilitatea ta de a dezvolta și de a menține o viață sexuală satisfăcătoare.

  • Discută cu partenerul!

Multe cupluri găsesc dificil să vorbească despre sex chiar și în cele mai bune circumstanțe. Când apar probleme sexuale, sentimentele de rănire, rușine, vină și resentimente pot opri conversația cu totul. Deoarece comunicarea eficientă este o piatră de temelie pentru orice relație săbătoasă, stabilirea unui dialog este primul pas nu numai pentru îmbunătățirea vieții sexuale, ci și pentru o legătură emoțională mai strânsă.

Astfel, este recomandat să discuți cu partenerul, să îi spui prin ce schimbări fizice și emoționale treci și cum te afectează acestea. De asemenea, ar fi bine să porți această discuție într-un mediu neutru, nu în dormitor. Evită critica, însă fii onest/-ă și spune unde crezi că nu funcționează lucrurile, din punctul tău de vedere.

  • Apelează la diferite strategii ajutătoare!

Tratarea problemelor sexuale este acum mai ușoară ca oricând. Medicamente revoluționare și terapeuți profesioniști de sex sunt acolo dacă aveți nevoie de ei. Totuși, până ajunge la aceste două variante, este posibil ca problemele sexuale minore să poată fi rezolvate câteva ajustări privind stilul în care faci dragoste.

În primul rând, nu ezita să te informezi cu privire la problema pe care o întâmpini. Apoi, oferiți-vă timpul necesar pentru a atinge plăcerea. Pe măsură ce înaintați în vârstă, răspunsurile sexuale încetinesc. Tu și partenerul tău puteți îmbunătăți șansele de succes găsind un cadru liniștit, confortabil, fără întreruperi. De asemenea, înțelegeți că schimbările fizice din corp înseamnă că veți avea nevoie de mai mult timp pentru a vă trezi și a ajunge la orgasm. Când vă gândiți la asta, petrecerea mai multor ore pentru a face sex nu este un lucru rău; să modelezi aceste necesități fizice în rutina amoroasă poate deschide ușile pentru un nou tip de experiență sexuală.

Pe lângă aceste două lucruri, nu ezitați să mențineți afecțiunea fizică în relație, să practici atingerea în relația cu partenerul și, desigur, să încercați diferite poziții sexuale. De ce nu, lasă rușina deoparte și vorbește cu partenerul de propriile tale fantezii. Relaxarea joacă de asemenea un rol important, așa că pactică sport sau alte activități care știi că te ajută.

  • Menține o stare bună de sănătate!

Bunăstarea ta sexuală merge mână în mână cu sănătatea mintală, fizică și emoțională. Prin urmare, obiceiurile sănătoase pe care le practici pentru a menține corpul în formă pot, de asemenea, să îmbunătățească viața sexuală.

Astfel, fă sport constant, renunță la fumat, consumă alcool cu moderație și bucură-te de o alimentație sănătoasă.

  • Presară sexul cu amuzament!

Chiar și în cea mai bună relație, sexul poate deveni plictisitor după un număr de ani. Reaprinde scânteia cu puțină imaginație!

Fii aventuros și încearcă alte poziții sau fă sex în locuri pe care încă nu le-ai experimentat. Fii senzuală și trezește toate simțurile partenerului, prin crearea unui cadru romantic: flori parfurmate, muzică, lumânări, niște fructe suculente pe care să le savurați împreună.

Fii jucăuș și creativ! Spre exemplu, lasă bilețele amuzante în buzunarul de la sacoul soțului. De asemenea, încercați să vă schimbați obiceiurile sexuale. De exemplu, dacă până acum obișnuiați să faceți sex seara, alegeți de data asta dimineața!

E adevărat că uneori scânteia pasiunii se poate stinge, însă dacă ambii parteneri se implică, discută sincer și vin cu variante de îmbunătățire, lucrurile se pot redresa.

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut