Zborul cu avionul. Tipsuri pentru părinți

Zborul cu avionul este o experiență provocatoare și solicitantă pentru orice părinte. Astfel, este necesară o pregătire adecvată a copilului, cât și o echipare completă a părinților.

Pentru a vă asigura că tranformați zborul cu avionul într-o experiență cât mai confortabilă și plăcută, iată câteva aspecte de care este recomandat să țineți cont!

  1. Profită de îmbarcările timpurii!

„Dacă există pasageri care călătoresc cu copii mici sau pasageri care au nevoie de asistență suplimentară, vă rugăm să mergeți la poarta acum.”, sunt cuvinte dulci pentru orice părinte, constituind unul dintre puținele avantaje pe care zborul cu copiii îl prezintă. Așa că, dacă te regăsești în această situație, bine ar fi să profiți de privilegiul pe care companiile de zbor îl oferă părinților.

  1. Intră în discuții cu alți pasageri părinți!

Să recunoaștem, unu-doi aliați care să vă împărtășească experiența, nu strică să aveți pe durata zborului. Astfel, în timp ce te afli în zona de așteptare, nu ezita să faci conversație cu oricare dintre alți părinți care vor călători în același avion. Nu trebuie să deviniți prieteni la cataramă, dar măcar vei ști că există cineva acolo care să-ți înțeleagă oful, atunci când micuțul tău te va surprinde cu diferite scene.

  1. Asigură-te că există în bagaj diferite jocuri și activități. A, și să nu fie în cel de cală!

iPod, iPad, Kindle, cărți de colorat, creioane colorate, și alte asemenea vă vor face zborul mai ușor. Este important să menții copilul ocupat o perioadă cât mai lung de timp, așa cu nu ezita să-i oferi, PE RÂND, fiecare dintre atracțiile pe care le ai la îndemână.

  1. Asigură-te că nu îți lipsesc gustările!

Decât să optezi pentru meniul de la bord, mai bine vii tu pregătită cu tot ce e necesar și știi că îi face plăcere copilului să consume.

  1. Așteaptă-te ca micuțul tău să se plângă de dureri de urechi!

Sigur că nu este o regulă, însă este foarte probabil. Pentru a evita acesta lucru pe cât posibil, poți încerca diferite soluții. Îi poți spune copilului să încerce să caște sau să mestece niște gumă pentru a atenua disconfortul din urechi. O altă soluție ar fi căștile de urechi. Sigur că pentru a aplica aceste variante, este recomandat să ai în vedere și vârsta copilului.

  1. Nu te aștepta ca cel mic să doarmă în avion!

Cel puțin nu la clasa economic. Dacă ai mai călătorit cu avionul, cu siguranță știi că somnul în astfel de condiții nu este unul prea odihnitor. Așa că cel mai probabil nici copilul nu va fi prea tentat să încerce. Tocmai de-asta am spus că ar fi bine să fiți echipați cu jocuri, activități și gustări, direct proporționale cu durata zborului. Sigur că și haine de schimb sau scutece, dacă e cazul, sunt recomandate.

  1. Nu te stresa!

Zborul cu avionul alături de un copil mic, poate fi o provocare pentru orice părinte. Totuși, dacă tu îți menții calmul, fără să te panichezi și să te stresezi, cu siguranță și copilul îți va urma exemplul. Mai mult, vorbește cu copilul dinainte, explică-i tot ce urmează să faceți, astfel încât acesta să fie familiarizat cu ceea ce te aștepți tu să facă și cu regulile pe care trebuie să le urmeze.

De asemenea, puteți citi cărți ilustrate și viziona filme despre avioane, pentru a-i pregăti din timp pe copii pentru experiența zborului și pentru a atenua posibila anxietate asociată acestuia. În cazul în care copilul se sperie, asigură-l că totul este în regulă, oferă-i o mângâiere liniștitoare și apoi distrage-l cu un joc, fețe amuzante sau vizionând filmul/desenele preferate pe iPad.

Un Comentariu

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut