Elevii se vor bucura de o zi liberă în această săptămână. Uite când și cu ce ocazie!

Elevii din capitală se vor bucura de o zi liberă în această săptămână, mai exact joi 5 octombrie. În acea zi se desfășoară Ziua Educației, ocazie cu care, potrivit Mediafax, elevii din țară vor face „activităţi specifice educaţiei”, în timp ce elevii din Capitală se vor bucura de o zi liberă, anunţă Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Deci, potrivit informațiilor pe care Ministrul Educației Liviu Pop le-a oferit pentru Mediafax, joi, de Ziua Internațională a Educației, nu se țin cursuri. Diferența este că, în școlile din țară, elevii și profesorii vor desfășura „activități specifice educației”, în timp ce elevii şi profesorii din Capitală, vor avea zi liberă, fără activităţi extraşcolare. Această decizie privind elevii din capitală a fost dezvăluită de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea.

În conformitate cu prevederile art.27, alin. 4 din Contractul Colectiv de Muncă, la nivelul grupului de unităţi al ISMB, ziua de 5 octombrie- Ziua Mondială a Educaţiei este nelucrătoare. În aceste condiţii, directorii unităţilor de învăţământ vor lua toate măsurile ce se impun, în vederea punerii în aplicare a prevederilor legale mai sus menţionate”, reiese dintr-o notă informatică trimisă de ISMB către toate unităţuile şcolare din Bucureşti.

Ziua Mondială a Educaţiei se sărbătorește anual, pe 5 octombrie, în peste 200 de țări. Aceasta a fost inaugurată în 1994 de către UNESCO, iar la nivel mondial, această zi este cunoscută sub denumirea de World Teachers’ Day – Ziua Profesorilor.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut