Atelier de hârtie manuală

Atelier de hârtie manuală

Atelier de hârtie manuală

Atelier de hârtie manuală cu Răzvan Supuran

Atelier de hârtie manuală. Un meşteşug vechi de 200 de ani poate fi o adevarată poveste. Atelierele vor fi la nivel de începător, unde pot să participe copii dar și părinți ce pot fi simpli privitori sau cursanți, cot la cot cu cei mici.

Să înveți să faci hârtie manuală într-un loc cu zâmbet și liniște, pentru kids team building și heart building poate fi un gest ecologic și cultural care se prinde firesc în pașii copilăriei.

Jocul facerii se schimbă săptămânal prin elementele care vor intra în hârtie: fire de iarbă, frunze, petale, flori, cafea, nisip, condimente, pânză de sac. Dacă există curiozitate și dorință, cursurile pot fi continuate cu incursiuni în lumea tiparului manual și a legătoriei manuale, finalizându-se cu o carte-obiect.

Atelierul de hârtie manuală este construit în 3 etape de facere, cunoaștere și învățare: practic, faptic, oratoric și se organizează în Atelierul de hârtie manuală al MNȚR.

PRACTIC: Copiii în intersecție cu hârtia și cu ecologia – facerea de hârtie manuală din deșeuri de hârtie. Acolo unde aparent se termină, hârtia poate reîncepe.

FAPTIC: Copiii în intersecție cu hârtia și cu tradiția – trecerea prin toate etapele facerii de hârtie manuală. Deșeul de hârtie se mărunțește, se îmbăiază,  se toacă, se combină cu apă. Rezultă pasta de hârtie. Se scoate cu sita, se așterne pe pânză, se presează, se întinde, se usucă. Se întâmplă magia și se obține o nouă hârtie.

ORATORIC: Copiii în intersecție cu povestea hârtiei pentru o simplă și așezată înțelegere. Ce este hârtia? De unde a început? Cum s-a continuat? Unde a ajuns?

Înscrieri:

Grupa de vârstă > 5 ani
prin telefon 0728 516 800

 Preț/Persoană:

ședința 15 lei
*gratuit pentru fundațiile responsabile de copiii cu dizabilități și dificultăți sociale

Pentru mai multe informații, intrați AICI.


0 Comentarii

Adauga un comentariu


KidsOut