Înghețată preparată acasă

O înghețată este oricând binevenită. Mai ales pentru copii. Cu toții știm că un dulce nu este refuzat niciodată de aceștia. Astfel, pentru a le satisface poftele celor mici și, totodată, pentru a fi și tu împăcată că îi oferi gustări sănătoase, poți opta pentru o înghețată făcută în casă.

În acest sens, îți oferim o rețetă simplă, ușor de pregătit și extrem de delicioasă:

Înghețată „semafor”. Această denumire se datorează celor 3 culori ale înghețatei: roșu, galben și verde. Aceasta este extrem de ușor de preparat, iar în compoziția sa vei folosi doar fructe de sezon.

Ingrediente: o jumătate dintr-un pepene verde mic, 6 lg.  sirop de agave sau 90 gr. zahăr pudră, 3 piersici mari decojite, 3 kiwi coapte decojite și 3 linguri de apă.

Mod de preparare:

Pentru stratul roșu, așa cum era de așteptat, vei utiliza pepenele roșu. Pentru cantitatea menționată, este nevoie să îndepărtezi semințele. Pepenele se pune în blender cu 2 lg. sirop de agave sau 30 gr de zahăr pudră și se amestecă până se omogenizează. Dacă dispui de forme/recipiente pentru înghețată, este perfect. Dacă nu, utilizează un pahar transparent mai înalt. Astfel, într-o treime dintr-un pahar transparent se pune compoziția și se congelează timp de o oră și jumătate.

Pentru stratul galben, este nevoie să amesteci la blender piersicile cu 30 gr de zahăr pudră, până se omogenizează. Compoziția astfel obținută se toarnă peste cea roșie până paharul se umple 2 treimi, apoi se introduce din nou la congelator până îngheață.

Ultimul strat, cel verde, se obține prin amestecarea la blender a fructelor de kiwi cu apă și cele 2 lg. de sirop sau 30 gr de zahăr pudră rămase. După ce s-a omogenizat compoziția, îți recomandăm să o strecori pentru a elimina semințele de la kiwi. Acest piure se adaugă peste celelalte două și se pune din nou la congelat. După ce îngheață, este gata de savurat!

 Extrem de repede și simplu ai obținut o înghețată colorată, gustoasă și extrem de delicioasă. Poftă mare, vă doresc!

Sursă foto: www.goodtoknow.co.uk

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut