Interviu cu Ilincuța Piersicuța

Pentru că vara este una dintre cele mai aglomerate perioade ale sale, ne-a fost extrem de greu să programăm o întâlnire, însă, în cele din urmă am reușit! Ilincuța Piersicuța a discutat cu reprezentanții KidsOut, oferindu-ne informații utile și recomandări privind consumul unuia dintre cele mai iubite fructe de sezon, piersicile.

Uite cum a decurs interviul nostru și ce secrete am reușit să smulgem de la Ilncuța Piersicuța!

KidsOut: Draga mea, Ilincuța, spune-mi, cum ți-ai petrecut tu această vară?

Ilincuța Piersicuța: Ei bine, ca oricine cu familie, m-a apucat și pe mine un dor nebun de casă, așa că am mers în China, țara mea de origine, să-mi văd semenii. Sigur că ne-am înmulțimit, și la fel cum multe dintre persoane aleg, și semenii mei au decis să plece pe alte meleaguri. Astfel că am fost și în Italia, Spania, SUA și Grecia, acestea fiind următoarele țări producătoare de piersici.

KidsOut: Wooow, dar tu chiar ai călătorit în foarte multe țări, de pe 3 continente diferite. Înainte de a-ți pune alte întrebări, am o curiozitate personală… Să nu-ți fie cu supărare, dar… așa ai călătorit tu, plină de păr? Adică eu știu că fetele de obicei se epilează, mai ales în sezonul cald ( :D).

Ilincuța Piersicuța: Eh, vezi tu, de multe ori, sunt lucruri pe care trebuie să le apreciezi mai mult decât aspectul fizic. Oi fi eu păroasă, nu neg, dar și părul ăsta are un rol extrem de important.

KidsOut: Da? Care-i acela?

Ilincuța Piersicuța: Rolul său principal este de protecție. Acel puf acționează ca un mecanism de apărare pentru a proteja pielea noastră delicată de excesul de umiditate care poate cauza putrezirea prematură. Totodată, unii cercetători au afirmat că puful împiedică anumite insecte să-și depună ouăle pe noi, astfel că datorită acestei protecții, noi creștem mari și sănătoase, gata să fim savurate de voi, oferindu-vă o mulțime de beneficii.

KidsOut: Că tot ai adus vorba despre beneficii… așa cum deja știi, noi ne adresăm părinților și copiilor, încercând să oferim numeroase sfaturi și recomandări pe diverse teme de interes. Deci, de ce ai recomanda tu oamenilor să te consume? Nu uita că mulți te ocolesc tocmai din cauza părului și a sucului tău excesiv…

Ilincuța  Piersicuța: Da… știu! Îți dai seama cât de trist e să vezi că oamenii te ignoră tocmai din cauza atuurilor tale? Am atâtea beneficii să le ofer… spune-mi tu, ce poate fi mai savuros pe vremea caniculară, decât să consumi o piersică suculentă, proaspăt scoasă de la frigider?

KidsOut: Eu te știu… crede-mă că nu-mi lipsești din frigider în nicio vară… și pe lângă gustul răcoritor… ce alte beneficii ne mai oferi?

Ilincuța Piersicuța: Sigur că beneficiile nu se opresc doar la gust. Sunt o sursă excelentă de antioxidanți, având proprietăți antiinflamatorii și antifungice. De asemenea, combat radicalii liberi și lupt împotriva unor boli. Spre exemplu, există numeroase studii care au demonstrat că lupt împotriva cancerului cu toate armele: piele, pulpă, semințe și flori. De asemenea, sunt un tratament natural și împotriva tulburărilor de intestin. Astfel, extractul de flori de piersici nu este ideal doar împotriva cancerului, ci și pentru anumite tulburări intestinale, cunoscute ca tulburări de motilitate. Dacă mă consumi, sunt o armă eficientă și împotriva candidei și acționez ca un scut pentru vedere.

KidsOut: Mmmm, chiar că beneficii, indiferent de vârstă! Totuși, știi că cei mici fac numeroase mofturi la mâncare… ce le recomanzi părinților? Cum să facă aceștia ca prichindeii să fie tentați să te consume?

Ilincuța Piersicuța: În cazul în care copiii nu mă vor ca pe o simplă gustare, părinții pot apela la diverse trucuri. Astfel, sunt bună de consumat și în shake-uri, alături de alte fructe și chiar legume. Fac casă bună și cu salatele și chiar și cu rețetele de prăjituri. Și dacă nici în acest caz nu mă plac, atunci menționați că îmi plac copiii și sunt foarte prietenoasă. A, și am și un erou preferat: Superman!

KidsOut: Hmmm, cu siguranță, auzind acestea te vor îndrăgi! Ne poți oferi câteva trucuri de selecție și conservare?

Ilincuța Piersicuța: După ce ai ales niște „exemplare” coapte, dar nu extrem de moi, odată ajuns acasă, ai câteva variante de depozitare. Dacă mă ții la frigider, atunci trebuie să iei în calcul că, în timp ce carotenoizii pe care îi conțin, rămân stabili, conținutul de vitamina C scade. Dacă mă ții la temperatura camerei, așteaptă-te să durez cam o săptămână după ce m-am copt.

Totodată, dacă preferi să mă alegi din magazin puțin necoaptă, nu-ți fă griji, ținându-mă în bucătărie, în maxim 3 zile mă voi coace.

Încă un lucru bun de știut este că varianta mea mai crudă merge mai bine în salate, în timp ce piersicile prea mari și coapte pot fi utilizate în preparate gătite.

KidsOut: Ce alte sfaturi mai ai pentru părinți?

Ilincuța Piersicuța: Dragi părinți, nu vă feriți să mă consumați. Nu doar că vă ofer toate beneficiile menționate, însă promit solemn că nu vă atac silueta. Ca să fiți siguri de asta, iată care sunt nutrienții pentru o piersică medie: 59 de calorii, 14 grame carbohidrați, 1.4 grame proteine, 0.4 grame grăsimi, 2.3 grame fibre. Pe lângă acestea, nu uitați că sunt o sursă semnificativă de vitamine A și C, potasiu, magneziu și fier.

KidsOut:  Și încă o curiozitate așa de final: există vreun grad de rudenie între tine și nectarină? Nu știu dacă ai aflat, dar oamenii vă compară extrem de des.

Ilincuța Piersicuța: Mi-a ajuns la urechi acest soi de competitivitate și răspunsul este… da. Eu și Ina Nectarina suntem identice din punct de vedere genetic, cu excepția acelei gene care determină coaja nectarinelor să fie netedă, lipsită de puf. Deci, contrar unora dintre credințe, nectarinele nu sunt o încrucișare între piersică și prună.

Mulțumim, Ilincuța Piersicuța pentru timpul acordat! Să rămâi mereu la fel de veselă, prietenoasă și gustoasă! Pe curând!

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut