Întrebări pe care să i le pui soțului, înainte să rămâi însărcinată

Aducerea pe lume a unui copil vine la pachet cu o mulțime de schimbări, atât pentru tine, cât și pentru soțul tău sau relația voastră. Mai mult, fiecare etapă a creșterii copilului reprezintă o noutate, ducând la ceva nou.

Sigur că apariția unui copil în familie, a unei mogâldețe, înseamnă în cea mai mare parte lucruri frumoase, contribuind la maturizarea voastră individală, dar și în calitate de cuplu. Totuși, pentru a te asigura că mărirea familiei reprezintă un aspect pozitiv, este recomandat să te asiguri că tu și partenerul tău vă aflați pe aceeași lungime de undă.

Iată ce întrebări să pui soțului, înainte să rămâi însărcinată!

  • La ce ești dispus să renunți?

Trebuie să afli dacă soțul este dispus să renunțe la hobby-uri, prieteni, ieșiri în oraș, etc., pentru a se ocupa de creșterea copilului. Venirea pe lume a unui copil presupune mult timp investit. Să fii un părinte reprezintă pe bune un job full-time sau poate chiar mai mult. Astfel, este important să discutați în prealabil, să stabiliți dacă sunteți dispuși să renunțați la unele dintre obiceiurile voastre, pentru a vă dedica în întregime acestei mici ființe, care depinde în totalitate de voi.

  • Vei fi ok cu schimbările privind viața sexuală?

Credeți sau nu, nu va mai fi la fel de simplu să vă simțiți sexy, când voi nu vă mai amintiți nici când v-ați făcut duș ultima dată. Asta nu înseamnă că viața sexuală e distrusă și nu mai există cale de întoarcere… pur și simplu, va exista o perioadă în care aceasta nu va mai fi prioritară, și trebuie să fiți conștienți de acest lucru. Chiar și așa, există alte modalități de a fi intimi, atât timp cât veți comunica deshis unul cu celălalt, cu privire la propriile nevoi.

  • Vei schimba scutecele murdare?

Nu ar trebui doar tu să te ocupi de „treaba murdară”, în timp ce soțul se implică doar în jocurile cu cel mic, după ce e spălat, schimbat, hrănit și odihnit. Asigură-te că și soțul se gândește încă dinainte să împărțiți sarcinile într-un mod echitabil, chiar și pe alea mai dificile.

  • Cum decurg certurile noastre?

Cearta, conflictul nu dăunează relației atât timp cât ea se încheie cu o soluție benefică pentru ambii parteneri. Astfel, aceasta presupune de multe ori capacitatea de iertare, compromis și găsirea de soluții benefice. Dacă certurile voastre decurg în acest mod, atunci cuplul este suficient de matur, încât să susțină apariția unui alt membru.

  • Ai de gând să decurgi la violență în creșterea, educarea copilului?

Modul de educare și disciplinare a copilului trebuie să fie în tandem cu vârsta copilului și cu vremurile în care trăim. Astfel, regulile de creștere de pe vremea bunicii sigur nu vor mai funcționa acum. De asemenea, dacă nu ajungeți la un numitor comun în strategiile de educare aplicate, va exista o deconectare între modurile de parenting aplicate, care va afecta copilul.

  • Ce înseamnă pentru tine să fii tată?

Există atât de multe definiții despre ceea ce înseamnă să fii părinte, încât nu putem spune că există doar una corectă. Astfel, este recomandat să discutați, să vedeți ce fel de părinți ați vrea să fiți și să vă dați ocazia să construiți chiar voi o definiție personalizată pentru ceea ce înseamnă să fii părinte.

  • Cine ne va ajuta?

Nu contează cât de încrezători sunteți voi în forțele proprii, va veni o vreme când veți simți nevoia de o pauză sau de o mână de ajutor în plus. Astfel, trebuie să vă gândiți dinainte cine va face parte din acest sistem de asistență. Poate fi vorba de bunici, mătuși, frați, profesori, etc.

  • În ce religie sau sistem de credință ne vom crește copilul?

Este o întrebare care trebuie pusă, mai ales dacă nu aveți amândoi aceeași religie. Astfel, este posibil să aveți impresia că gândiți amândoi la fel cu privire la acest subiect, însă să constatați că lucrurile stau diferit. Nu veți ști cu certitudine, până nu veți aborda subiectul…

  • Avem suficiente resurse să ne ocupăm de bebe așa cum trebuie?

Scutece, cărucioare, hăinuțe, vizite la medic, ore mai puține de lucru, etc. Ce alte consecințe apar odată cu mărirea familiei?! Puteți face față tuturor schimbărilor, însă nu trebuie să neglijați nici latura financiară.

  • Cum vezi familia noastră peste 10 ani?

Te va inspira și te va încuraja să auzi părerea soțului cu privire la viitorul vostru. Văzând că împărtășiți țeluri comune, veți face tot ce vă stă în putință pentru a le face să devină realitate.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut