Jocuri educative la calculator

Este adevărat că jocurile pe calculator nu au o reputație prea bună în  ceea ce privește dezvoltarea armonioasă a copilului. Totuși, acestea aduc o serie de beneficii. Folosită cu prudență, joaca la calculator a celor mici se poate dovedi benefică dezvoltării acestora. Iată cum!

Studiile au arătat că jocurile educative pe calculator pot ajuta copilul să dobândească unele abilități, cum ar fi să recunoască literele alfabetului sau să învețe să citească cu voce tare. Totodată, nu este tot timpul ușor să găsești jocuri educative de calitate.

Pe piață sunt aduse mereu jocuri noi și nu există norme de calitate universale. Multe dintre acestea pot favoriza dobândirea lecturii și a limbajului, dar nu asigură toate beneficiile pe care le promit.

Dacă sunteți în căutare de jocuri potrivite, căutați în magazinele care vând produse educative de calitate. Puteți cere unui educator să vă dea adresa magazinelor de profil din apropierea voastră. Bibliotecarii, în mod special cei din bibliotecile școlare, vă pot da sfaturi bune și chiar vă pot sugera titluri de produse utile.

A lua ce e mai bun din jocurile educative

Iată câteva trucuri care vă vor ajuta, atât pe voi cât și pe copilul vostru, să profitați la maximum de jocurile educative pe calculator.

Numeroase produse vă dau posibilitatea de a selecționa nivelul de dificultate. Jucați pentru prima dată împreună cu cel mic pentru a evalua nivelul care i se potrivește.

Încurajați-l să progreseze în ritmul său.

Fiți pregătiți să descoperiți cele mai mari provocări ale jocului și oferiți copilului încurajări atunci când este necesar.

Fiți pregătit să îl ajutați să se joace și să îi răspundeți întrebărilor pe care le pune.

Țineți minte că este important să știți ceea ce face el la calculator. Este de asemenea recomandat să determinați timpul alocat jocului (de exemplu, în reprize de 10-30 de minute) pentru ca cel mic să aibă ocazia să profite și de alte activități amuzante și educative.

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut