Lămâi, cărți și prieteni de Jo Cotterill

Sunteți în căutarea unei povești de-a dreptul emoționante, menite să mențină interesul puștiului tău? Lămâi, cărți și prieteni de Jo Cotterill se încadrează perfect în această categorie.

Cartea prezintă povestea emoționantă a lui Calypso, fetița care învinge durerea provocată de absența mamei cu ajutorul magiei lecturii și al prieteniei, cucerind inimile cititorilor de pretutindeni. Astfel, volumul a câștigat în 2017 mai multe premii: Oxfordshire Book Award, Stockport Children’s Book Award și Tower Hamlets Book Award.

Subiectul cărții

Calypso poate fi văzută de obicei singură, cu nasul în cărți. Dar, din ziua în care în clasa ei își face apariția o nouă colegă, Mae, la rândul ei pasionată de citit și de scris povestiri, între cele două fete se leagă o prietenie strânsă. Locuința lui Mae este agitată, veselă și gălăgioasă – cum, de altfel, este și ea – iar, din acest motiv, lui Calypso îi place să-și petreacă timpul acolo.

După moartea mamei lui Calypso, tatăl ei devenise un om retras și distant. Fetița își dă seama că ceva nu este deloc în regulă, în clipa în care descoperă tristul secret ascuns în biblioteca acestuia.

Va reuși Calypso să rescrie povestea familiei sale, cu finalul fericit mult dorit? Rămâne un mister pe care micii cititori îl vor descoperi pagină cu pagină. 😀

Lectura se adresează copiilor cu vârste între 9 și 12 ani și reprezintă un mod excelent de a explora emoțiile ceva mai ciudate și mai greu de controlat. Astfel, cartea poate reprezenta un imbold pentru copii, oferindu-le acestora curajul și motivele necesare de a vorbi despre propriile emoții, de a se pune în pielea altor persoane, de a simți compasiune.

Lămâi, cărți și prieteni este o carte publicată în acest an, la editura Corint Junior, aparținând colecției Smart Age. Aceasta se vrea a fi o colecție a copiilor inteligenți, a acelor copii care-și aleg lecturile în funcție de mesaj și de profilul personajelor. Smart Age este „locul” în care copiii vor învăța să dea frâu liber emoțiilor și imaginației, găsind toate instrumentele necesare pentru a explora noi domenii de interes și pasiuni, pentru a se descoperi pe sine. Colecția de adresează copiilor de gimnaziu, iar din aceasta mai fac parte și Ne vedem în cosmos, prieteni de Jack Cheng și Lista lui Sputnik, cățelul extraterestru de Frank Cottrell Boyce.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut