Lista lui Sputnik, cățelul extraterestru

Pentru că vacanța de vară ne bate la ușă, este momentul potrivit să aprovizionăm stocul de lecturi pline de aventură și suspans, menite să-i țină cu sufletul la gură și pe cei mai pretențioși dintre cititori. O carte care se încadrează perfect în această categorie este Lista lui Sputnik, cățelul extraterestru de Frank Cottrell Boyce.

Descriere

Prez știe din proprie experiență că metoda cea mai bună de a ține evidența lucrurilor este să faci o listă. Când ajunge să locuiască undeva la țară, în viața lui apare Sputnik — un personaj despre care cu greu poți spune că e doar un pic ciudat. Mai întâi pentru că poate auzi ceea ce gândește Prez. Pe urmă, deși arată ca un câine, nu e, dar numai Prez știe asta. Și, apoi, pentru că se poate folosi după bunul său plac de legile spațiului și ale timpului. Sputnik este un extraterestru și are de îndeplinit o misiune: cu ajutorul lui Prez, trebuie să găsească zece motive pentru care Pământul merită salvat de la o catastrofă. Exact cât e nevoie ca Prez să aibă parte de o vacanță de vară colosală, distractivă și palpitantă, fiindcă amândoi au de mers, împreună, într-o călătorie. Și de întocmit, astfel, lista lucrurilor care fac din lumea noastră un loc extraordinar.

„O poveste minunată și emoționantă despre prietenie și despre faptul că trebuie să prețuiești ceea ce ai.” The Independent

„Pot spune cu toată sinceritatea că Frank este unul dintre cei mai amuzanți și mai captivanți scriitori de pe planetă.” Anthony Horowitz, The Guardian

Cartea Lista lui Sputnik, cățelul extraterestru a fost publicată în acest an la editura Corint, fiind tradusă de Cătălin Georgescu. Aceasta face parte din colecția Smart Age, care se vrea a fi o colecție a copiilor inteligenți, a acelor copii care-și aleg lecturile în funcție de mesaj și de profilul personajelor. Smart Age este „locul” în care copiii vor învăța să dea frâu liber emoțiilor și imaginației, găsind toate instrumentele necesare pentru a explora noi domenii de interes și pasiuni, pentru a se descoperi pe sine. Colecția de adresează copiilor de gimnaziu, iar din aceasta mai fac parte și Ne vedem în cosmos, prieteni de Jack Cheng și Lămâi, cărți și prieteni de Jo Cotterill.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut