Opera Comică pentru Copii

Munchhausen

Un moment unic în istoria Festivalului Internațional „George Enescu” va avea loc pe 16 septembrie, odată cu prezentarea, pentru prima dată în cele 22 de ediții, a unui spectacol dedicat copiilor și tinerilor – „Munchhausen – Stăpânul minciunilor”, producție a Operei Comice pentru Copii, compusă de Dan Dediu și regizată de Cristian Mihăilescu. „Entuziasmul și tenacit… »
Continua

Don Quijote

Cavalerul rătăcitor, Don Quijote, a fascinat generații la rând, timp de patru secole, cu aventurile lui incredibile. Iubirea este cea care învinge și de această dată, iar Don Quijote este eroul care contribuie la fericirea tinerilor îndrăgostiți, Basil și Quiteria. Gen: Balet | Vârsta recomandată: +3 ani | Sala Mare Durata spectacolului: 60 de minute … »
Continua

Opera Don Pasquale

Don Pasquale reprezintă una dintre „perlele” belcanto-ului italian şi una dintre cele mai frumoase opere din toate timpurile. Nu există teatru liric important din lume să nu fi montat acest titlu. Este cea mai melodioasă operă a lui Donizetti. Montarea mea poate fi plasată în orice epocă, tocmai pentru a sublinia că subiectul poate fi valabil oricând. Îmi doresc ca după ce văd … »
Continua

Jack și vrejul de fasole – Balet

Jack și vrejul de fasole reprezintă o demonstrație de balet clasic, după unul dintre cele mai îndrăgite basme ale copilăriei. Într-o atmosferă misterioasă, de film, în care se întâlnesc personajele originale ale poveștii cu unele noi, venite din lumi ale trecutului sau ale viitorului, Jack rescrie povestea clasică a vrejului de fasole, în care situațiile încordate se disipează … »
Continua

Ziua Porților Deschise la OCC

Copiii sunt invitați la Ziua Porților deschise pentru a se bucura de tururi interactive prin clădirea Operei Comice pentru Copii. Gen: Tur Interactiv Program Ziua Ora 01/06/2016 de la 10:00/Premieră Bilete individuale Tariful pentru bilete individuale este valabil la toate spectacolele și este împărțit în 3 categorii: Zonă Rând Preț parter 1 – 9 25 lei part… »
Continua

HAPCIU în Re major

HAPCIU în Re major este un libret de Henri Meilhac și Albert Millaud, fiind regizat de Cristian Mihăilescu, sub conducerea muzicală a lui Ciprian Teodorașcu. Program Ziua Ora 28/05/2016 de la 17:00 29/05/2016 de la 11:00 30/05/2016 de la 11:00 31/05/2016 de la 11:00 06/06/2016 de la 11:00 07/06/2016 de la 11:00 Bilete individuale Tariful pentru bilete individu… »
Continua

Cu Nino în vacanță

Cât timp a trecut de când v-ați întors din vacanță? Ați fost până acum la Paris, Viena, Salzburg? Ați vrea? Nino și-a dorit dintotdeauna să viziteze cele mai frumoase orașe europene, doar că nu avea cu cine, așa că i-a venit o idee năstrușnică. Să nu râdeți! Vrea să călătorească împreună cu voi, copiii care alegeți să veniți la Opera Comică pentru Copii. Pe părinți îi luăm doar… »
Continua

Salonul de Balet – 31 Iulie 2016

Duminică, 31 Iulie 2016, ora 11:00 Opera Comică pentru Copii, Salon Mozart, București ( Calea Giulești nr. 16) BALET – Concert lecție La cererea publicului, în mijlocul verii, balerina și coregrafa Corina Dumitrescu revine pe scena Operei Comice pentru Copii cu un spectacol-atelier interactiv destinat tuturor iubitorilor de dans. În cadrul „Salonului de Balet̶… »
Continua

Atelierele „Micul artist” la Opera Comică

În premieră, Opera Comică pentru Copii deschide 5 ateliere pentru micii artiști. Perioada de înscriere: 1-15 septembrie. Preț: 5 lei/ ședință. Regulamentul este disponibil aici:  http://www.operacomica.ro/stiri/ Formulare de înscriere: BALET –https://goo.gl/forms/9rLs81l9EtgO3w032 COR –https://goo.gl/forms/4trVSZCFOXkymSk52 FOTO –https://goo.gl/forms/zeovou19wEsXJ0hv1 ORATORIE … »
Continua

Armonii de toamnă

Când două instrumente monumentale, cum sunt pianul și violoncelul, se întâlnesc pe aceeași scenă, în debutul stagiunii, e semn că încep… Armoniile de toamnă! Pianista Ioana Lupașcu și violoncelistul Rodin Moldovan – soliști cu o carieră impresionantă – vă invită la un voiaj armonios prin lucrările lui A. Piazzolla, Fr. Chopin, J.S. Bach, S. Prokofiev și… Charlie Chaplin! Presăr… »
Continua

Fetiţa cu chibrituri

Spectacol de operă pentru copii O poveste cu final fericit! Provocarea lansată de acest titlu nu a fost crearea de pași, ci transformarea poveștii într-un spectacol care să nu ne copleșească prin tragismul lui. Se păstrează acțiunea, așa cum a fost scrisă, dar întâmplările au fost transformate pentru a îmbogăți spectacolul și a face mesajul ușor de înțeles pentru cei mici. Regi… »
Continua

Caravana cu Jocuri la Opera Comică

HappyColor montează Caravana cu Jocuri la Opera Comică, Sâmbătă, 22 octombrie 2016 Durata: 6 ore Reprezentație jocuri Interpretează: tineri pasionați de jocuri educative și societate, dar și traineri experimentați, cu implicarea extraordinară a publicului de toate vârstele. După succesul înregistrat de Caravana cu Jocuri de la HappyColor de-a lungul verii, la o serie de evenime… »
Continua

Frumoasa Vasilisa

Sâmbătă 29, ora 17.00 Duminică 30, ora 11.00 Adaptare după basmul rusesc ”Frumoasa Vasilisa”, spectacolul aduce în prim-plan lupta dintre bine și rău. Lupta este dusă în numele iubirii, iar toată povestea este pusă în scenă de micii balerini grațioși, ajutați de costume spectaculoase și decoruri mirifice. Regia și coregrafia: Jaqueline Bratu Scenografia: Mălina Ionescu Preț/ bi… »
Continua

Răpirea din Serai / Premieră

Prima premieră din noua stagiune a Operei Comice pentru Copii este opera ”Răpirea din Serai”, compusă de Mozart în cea mai fericită perioadă a vieții sale. „Este un spectacol al bucuriei, o poveste care să transforme fiecare spectator, indiferent de vârstă, într-un copil. Decoruri luminoase, costume somptuase și o interpretare pe măsură, vor încerca să fie la înălțimea acestei … »
Continua

„Nu-i bai” – Spectacol de Operă

Spectacolul „Nu-i Bai” îşi propune promovarea şi popularizarea muzicii clasice româneşti, prin redescoperirea unor lucrări de mare valoare atât din genul muzicii vocal-camerale cât şi din genul muzicii lirice româneşti. Alegerile noastre, concretizate într-un colaj s-au îndreptat spre lucrări precum: „O noapte furtunoasă”, operă de Paul Constantinescu, „Ana Lugojana” operetă de… »
Continua

Pianul care visa flamenco

Știați că pianul nu are doar o personalitate puternică, ci și o imaginație bogată? Într-o noapte mohorâtă de toamnă, pianul din Salonul Mozart al Operei Comice pentru Copii a avut un vis frumos, în urma căruia a început să îndrăgească un stil de dans. Da, pianul a visat că dansează! Și nu orice dans, ci chiar temperamentalul flamenco! “Pianul care visa flamenco” este un spectac… »
Continua

Hansel și Gretel

Gen: Opera / Vârsta recomandată: +3 ani / Sala Mare Hänsel și Gretel este cea mai cunoscută operă pentru copii de pe întreg mapamondul. Nu există scenă de operă din lume care să n-o fi montat măcar o dată, de aceea miza este uriașă. Hänsel și sora lui, Gretel, sunt puși în situația să se salveze și să învingă vrăjitoarea, o forță aparent mult mai puternică și opresivă. Dar inte… »
Continua

Cu Nino în Viena

Weekend: 19, 20 noiembrie, ora 10:00 Cât timp a trecut de când v-ați întors din vacanță? Ați fost până acum la Napoli, Genova, Viena, Milano? Ați vrea? Nino și-a dorit dintotdeauna să viziteze cele mai frumoase orașe europene, doar că nu avea cu cine, așa că i-a venit o idee năstrușnică. Să nu râdeți! Vrea să călătorească împreună cu voi, copiii care alegeți să veniți la Opera … »
Continua

Campania J.O.C. – Jucăriile Operei Comice

În luna decembrie, Opera Comică pentru Copii organizează a treia ediţie a campaniei J.O.C. (Jucăriile Operei Comice), cea mai mare acţiune de colectare a jucăriilor din Bucureşti, cu scopul de a fi donate copiilor defavorizaţi de la mai multe şcoli speciale, centre de plasament şi orfelinate. Copiii și părinții care doresc să doneze o jucărie, o pot face venind la sediul insti… »
Continua

Patinoarul copiilor la Opera Comică pentru Copii

La începutul lunii decembrie, Opera Comică pentru Copii deschide un patinoar exclusiv pentru copii, amplasat în aer liber, „la grădină”, în incinta instituției. Biletele de intrare au prețuri între 10 și 50 de lei. Programul de funcționare: -de luni până vineri, de la 15:00 la 20:00; -weekend, de la 10:00 la 22:00. … »
Continua

Spărgătorul de nuci

Spărgătorul de nuci la OCC: Ce poate fi mai frumos decât un balet de Piotr Ilici Ceaikovski care să ne ducă în lumea basmelor, a copilăriei și, desigur, a dulciurilor. Pornim împreună cu micuța Clara în călătoria către Împărăția dulciurilor și o ajutăm, cu ropote de aplauze, să treacă cu bine peste toate peripețiile. Gen: Balet | Vârsta recomandată: +3 ani | Sala Mare … »
Continua

Salonul de percuție pentru copii

SALONUL MOZART, 3-4 dec, ora 10:00, 60 minute, + 3 ani, concert lecţie. Copiii învaţă prin joc şi muzică! Maestrul Alexandru Matei a pregătit zeci de instrumente de percuţie, aduse de pe 4 continente, pentru un spectacol nemaipomenit! Vă invităm pe 3 şi 4 decembrie, de la ora 10:00, la Salonul de Percuţie! Bilete: bit.ly/SalonuldePercutie-Bilete (1+1 gratis) Eveniment: bit.ly/S… »
Continua

Îngerii lui Crăciun

Spectacolul „Îngerii lui Crăciun”, produs de Asociația Royal Art Muzzyk, intră în categoria ”Hybrid Opera” care pe lângă elementele artistice de o reală importanţă, pune un accent deosebit pe zona educativă, aducând în faţa publicului tema noţunilor primare de teoria muzicii, ce sunt prezentate într-o manieră interactivă, plină de vitalitate şi suspans. Intriga spectacolului es… »
Continua

Îngerii lui Crăciun

Spectacolul „Îngerii lui Crăciun”, produs de Asociația Royal Art Muzzyk, intră în categoria ”Hybrid Opera” care pe lângă elementele artistice de o reală importanţă, pune un accent deosebit pe zona educativă, aducând în faţa publicului tema noţunilor primare de teoria muzicii, ce sunt prezentate într-o manieră interactivă, plină de vitalitate şi suspans. Intriga spectacolului es… »
Continua

KidsOut