Mami, tati, mă auziți? Pentru o mai bună înţelegere a copilului

Cartea Mami, tati, mă auziți? Pentru o mai bună înţelegere a copilului, Ediția a IV-a, a socio-psihologului francez Jacques Salomé vine în ajutorul tuturor proaspeților părinți, dar nu numai, cu sfaturi și recomandări ce vizează primii ani de viață ai copiilor.

Nu-i așa că vi s-a-ntâmplat ca propriul copil să plângă și să vă fie destul de dificil să asociați acel plâns unei nevoi exacte? Ah, ce bine ar fi dacă într-un astfel cel mic ar putea să se exprime liber și să ne spună pur și simplu ceea ce-și dorește…

Faptul că orice copil are propriile gânduri, nevoi și dorințe, ar putea fi laitmotivul unei cărţi care ne invită să descoperim incredibila bogăţie a limbajelor prin care copilul încearcă să se dezvăluie şi să se familiarizeze cu o lume plină de neprevăzut şi de pericole.

În perioada primei copilării, părinţii şi educatorii sunt puşi în faţa unei varietăţi de limbaje nonverbale pe care trebuie să le asculte, să le recunoască şi să încerce să le înţeleagă: gesturile, somatizările sau simbolizările.

Când copilul are acces la exprimarea verbală, începe minunatul joc al transpunerii în cuvinte a trăirilor şi a emoţiilor, al ascultării şi al recunoaşterii copilului ca individualitate. Copilul are puterea magică de a se face auzit, de a ne înţelege fără cuvinte, de a ne permite să ne întoarcem la propria copilărie pentru a umple golurile de tristeţe şi angoasă… trebuie doar să îl ascultăm.

Dacă ești proaspăt părinte și simți că ai nevoie de îndrumare în acest sens, poți opta pentru această lectură. Cartea Mami, tati, mă auziți? Pentru o mai bună înţelegere a copilului, Ediția a IV-a a fost publicată în anul 2012, la editura Curtea Veche, fiind disponibilă online la un preț accesibil.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut