Marry Poppins (1964)

Astăzi vă recomandăm o producție cinematografică care, cu siguranță, a depășit granițele timpului, cucerind copiii și, adulții, de ce nu, de pretutindeni: Marry Poppins (1964).

Filmul, inspirat vag din seria de cărți pentru copii Mary Poppins de P. L. Travers, și realizat sub bagheta echipei Disney, ne dezvăluie povestea unei familii britanice: tatăl bancher (David Tomlinson), mama sufragetă (Glynis Johns) și cei doi copii de-a dreptul „imposibili” (Karen Dotrice și Matthew Garber).

Când domnul Banks dă un anunț obișnuit pentru căutarea unei bone, copiii compun propriul text, dezvăluind că doresc pe cineva binevoitor și cu imaginație. Mary Poppins (Julie Andrews) este cea care răspunde la anunțul copiilor, coborând la casa familiei Banks, pur și simplu din cer, parașutându-se cu o umbrelă. Aceasta într-o clipită îi îndrăgește pe copii.

Așa debutează povestea cinematografică al cărei personaj central este Mary Poppins, cea mai simpatică guvernantă din toate timpurile și inventatoarea celui mai faimos cuvânt din istoria filmului care nu este de găsit în niciun dicționar al vreunei limbi din lume – supercalifragilistic.

Interpretată superb de Julie Andrews, recompensată cu un Oscar pentru această prestație, Mary Poppins, dădaca magică închipuită de P.L. Travers, avea să se transforme într-un veritabil fenomen cinematografic. Filmul omonim s-a bucurat de același succes, transformându-se într-unul dintre cele mai frumoase musical-uri din toate timpurile.

Povestea lui Mary Poppins, zâna bună, care îi cucerește pe nâzbătioșii copii ai glacialului bancher Banks cu verva sa molipsitoare, este fascinantă. Cântecele și vrăjile ei l-ar putea sensibiliza și pe cel mai îndărătnic taur, și totuși, aceasta întâmpină reale probleme în a-l îndulci pe domnul Banks. În cele din urmă, Mary Poppins va reuși să se facă iubită de toată lumea,  filmul încântându-ne cu unul dintre cele mai grandioase finaluri din istoria Hollywood-ului.

Trailer-ul filmului, ideal de vizionat în familie, este disponibil mai jos!

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut