Mersul prin magazine cu cel mic

Adulților le place să colinde prin magazine, atât pentru a face cumpărături pentru casă, dar și pentru relaxarea în sine. Faptul că aveți copii, nu înseamnă că trebuie să vă privați de aceste mici plăceri, însă ar trebui să țineți cont de câteva aspecte, pentru ca ședința de shopping să rămână una agreabilă. Iată cum!

Mersul prin centrele comerciale aglomerate poate fi o experiență foarte stresantă, atât pentru părinți, cât și pentru copii. Este totodată posibil să transformați o ședință de shopping într-o experiență de învățare foarte bogată.

Dacă trebuie să îl luați și pe cel mic atunci când aveți de făcut cumpărături, amintiți-vă că acesta este într-o continuă învățare. Profitați așadar de ocaziile de învățare care vă sunt prezentate atunci când faceți turul magazinelor.

  • Cereți copilului să vă ajute să alegeți între 2 obiecte, dacă este vorba despre un cadou pentru cineva, prezentându-i câteva posibilități. Cereți-i să vă dea opinia sa asupra a ceea ce persoana în cauză ar prefera. Invitați-l să își imagineze cât de fericită ar fi persoana în cauză să primească un cadou. Va învăța în acest fel să se pună în pielea altei persoane.
  • Dați-i un exemplu. Dați dovadă de răbdare în timp ce stați la rând la casa de marcat a magazinului, și descrieți copilului emoțiile stârnite de această așteptare și modul în care le controlați. Îi puteți spune, spre exemplu: „Nu îmi place să aștept, dar nu am de ales. Timpul va trece probabil mai repede dacă vom vorbi despre ceea ce vom face când vom ajunge acasă.”

Totodată, vegheați asupra semnelor pe care le arată copilul în ceea ce privește limitele sale. Este dificil la această vârstă să te comporți bine în situații de stres. Este așadar de preferat să limitați pe cât posibil durata ședinței voastre de shopping împreună cu el.

Pentru ca un micuț să își păstreze o bună stare de spirit, evitați de asemenea, foamea și oboseala. Luați-i de acasă o gustare și o carte sau o mică jucărie care să îl distragă.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut