Mitul copilului răsfățat de Alfie Kohn

Mitul copilului răsfățat. Să punem sub semnul întrebării stereotipurile despre copii și părinți reprezintă cea mai recentă carte publicată a autorului Alfie Kohn.

Temele abordate în cea mai recentă publicație a acestui autor sunt de actualitate, vizând toate persoanele interesate de practicarea unui parenting modern. Astfel, în carte sunt dezbătute subiecte precum permisivitatea sau așa-zisul răsfăț.

De asemenea, în Mitul copilului răsfățat, autorul Alfie Kohn reia, cu argumente noi, bazate pe studii recente, numeroase teme analizate în cărțile sale anterioare. Acestea sunt de interes pentru părinți, dar și pentru cadre didactice, definind relația cu tinerele generații atât acasă, cât și la școală: iubire necondiționată, permisivitate, disciplină și auto-disciplină, competitivitate și concursuri, pedepse și recompense.

Alte subiecte aprofundate în cadrul acestei cărți, de data aceasta în contextul unui fenomen al individualismului analizat din perspectiva culturală, istorică și politic-ideologică, sunt independența și autonomia.

Cât de importante sunt acestea în dezvoltarea copilului? Este mai bine să crești un copil independent și autonom sau să practici un parenting de tip elicopter sau cloșcă? Este benefic sau nu să fii protector și grijuliu cu propriul copil? Când implicarea este în exces? Și când aceasta devine dăunătoare? Sunt câteva dintre dilemele la care noi, în calitate de părinți, putem găsi răspunsuri argumentate, fondate și specializate, în cadrul cărții Mitul copilului răsfățat. Să punem sub semnul întrebării stereotipurile despre copii și părinți.

Cartea a fost publicată în anul 2014,  la editura Herald, fiind tradusă de Sanda Watt. Cât despre autor, Alfie Kohn reprezintă unul dintre cei mai cunoscuți autori din domeniul educației, comportamentului uman și creșterii copiilor.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut