Moduri prin care să-ți protejezi familia de toxine

Copiii mici sunt deosebit de vulnerabili la diversele toxine din mediul înconjurător, deoarece organismul și creierul lor în curs de dezvoltare pot fi profund afectate de expunerea la substanțe chimice nocive. Și, din nefericire, cu multitudinea de substanțe chimice sintetice pe piață de astăzi, putem spune că nu mai există aproape niciun loc care să fie ferit de acestea.

Din fericire, cunoscând mai multe informații despre aer, apă, sol și alimentele cu care copilul intră în contact, poate fi de folos.

Descoperiți câteva recomandări principale privind modul în care puteți să vă feriți copiii, cât și întreaga familie de toxine!

Moduri prin care să-ți protejezi familia de toxine

  1. Mănâncă sănătos, curat și proaspăt!

Pesticidele toxice se pot acumula în corpurile copiilor și pot avea ca rezultat anumite boli cronice mai târziu în viață. Astfel, produsele alimentare organice, sezoniere și locale sunt întotdeauna o idee bună. Asigurați-vă că mâncarea pe care o consumă copilul este curată și ferită de pesticide.

De asemenea, fructele și legumele proaspete conțin antioxidanți care sunt benefici pentru persoanele care le mănâncă. Atunci când aceste alimente sunt ținute în frigider pentru mai mult timp, ele folosesc proprii antioxidanți pentru a se proteja împotriva efectelor dăunătoare ale îmbătrânirii.

Deci, mai degrabă cumperi alimente mai des și în cantități mici, asigurându-te astfel că vă veți bucura de toți nutrienții din acestea. Totodată, această metodă te va ajuta să economisești și ceva bănuți, prin faptul că nu irosești mâncarea, pentru că aceasta nu are timp să ajungă la gunoi.

  1. Spune nu chimicalelor de uz casnic!

Există un motiv pentru care unii curățători de uz casnic miros atât de puternic… pot fi foarte toxici. Cu un conținut bogat în ftalați, agenți cancerigeni și perturbatori endocrini, aceste produse chimice au un miros înțepător. Recomandat este să optați pentru produse naturale de curățare sau la soluții de modă veche, dar de efect, cum ar fi oțetul.

  1. Nu face abuz de antibiotice!

E adevărat că cei mici au nevoie de medicamente uneori. Totuși, o utilizare excesivă a antibioticelor devine o epidemie reală, deoarece acestea pot modifica flora intestinală a copiilor și, în cele din urmă, pot scădea imunitatea. Încercați să nu faceți abuz de antibiotice și să le utilizați doar la nevoie, cu recomandarea medicului. Ca să reușiți acest lucru, puteți opta inițial pentru remedii pe bază de plante.

Un alt lucru important este să vă asigurați că cel mic ia probiotice în timpul și după doza de antibiotice administrată!

  1. Stați cât mai departe de materialele plastice

Chiar și atunci când pe etichetă scrie produse fără BPA (Bisfenol A), tot pot exista urme de chimicale care să afecteze sistemul endocrin. Unele dintre acestea sunt asociate cu obezitatea infantilă, diverse tipuri de cancer sau tulburări de reproducere. În schimb, este recomandat să utilizați sticlă sau oțel inoxidabil pentru depozitarea și transportul produselor alimentare.

  1. Obișnuiește-ți copiii să facă mișcare!

Jocul în aer liber, fără restricții, este o formă excelentă de mișcare pentru un copil. Ieșirile outdoor pentru a urca, a sări și a alerga, promovează o digestie mai bună, susține dezvoltarea neuronală sănătoasă și îmbunătățește dispoziția. De asemenea, activitățile fizice întodeauna deschid căi naturale de eliminare, astfel că toxinele pot fi mai ușor eliminate.

  1. Nu îți ține copilul într-un glob de cristal!

Prea multă curățenie strică! Bacteriile, virușii, ciupercile și paraziții pot interacționa cu celulele noastre umane într-o varietate de moduri utile. Un microbiom sănătos construiește un sistem imunitar puternic, ajută la metabolizare și construiește vitaminele cheie necesare creșterii și dezvoltării umane.

  1. Stresează-te mai puțin, relaxează-te mai mult!

Poate suna amuzant, însă trăim vremuri în care și copiii pot ajunge să simtă stres. Potrivit Adverse Childhood Experiences Study (ACES), creșterea nivelului stresului toxic poate duce în timp la inflamație și boli cronice. Deci, îngrijiți-vă de sănătatea psihică a întregii familii, expunându-vă la medicina minte-corp, cum ar fi yoga și meditația.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut