Obiceiuri comune care determină apariția prematură a ridurilor

Trăim vremuri în care majoritatea femeilor, ca să nu spunem că toate, doresc să își mențină tinerețea pentru o perioadă cât mai lungă. Totuși, încă nu s-a descoperit vreun elixir al tinereții, astfel că singurul lucru pe care îl putem face, este să avem cât mai multă grijă de noi.

Sigur că la o reflexie mai profundă, vom constata că îmbătrânirea este un proces normal al vieții, o etapă naturală și frumoasă. Totuși, asta nu înseamnă că nu trebuie să avem grijă de aspectul nostru fizic și spiritual, și să facem tot ce e cu putință ca să evităm îmbătrânirea prematură.

În acest sens, există câteva obiceiuri care ar trebui evitate, dacă dorim prevenirea apariției premature a ridurilor.

De evitat: Obiceiuri comune care determină apariția prematură a ridurilor

  • Spălatul pe față

Curățarea murdăriei și a impurităților de pe față este vitală pentru a reduce riscul de acnee și riduri. Totuși, exfolierea prea frecventă sau spălarea feței cu diferite produse, de mai multe ori pe zi, poate afecta tenul, ducând la deshidratarea acestuia. Astfel, curățarea delicată de 2 ori pe zi – dimineața și seara – urmată de o hidratare în profunzime sunt suficiente.

  • Mestecatul gumei

Când mesteci gumă insistent și mai faci și baloane, mușchii feței se întind, acest lucru putând provoca riduri în viitor. Încercați să înlocuiți guma cu niște dropsuri mentolate, mai degrabă!

  • Poziția de somn

Dacă dormi pe-o parte și fața ta stă de obicei pe pernă, acest contact al feței cu perna poate provoca linii de somn. Pentru a le evita, încercați să vă obișnuiți să dormiți cât mai mult pe spate!

  • Consumul de sucuri acidulate

Pe lângă faptul că poate provoca diverse probleme de sănătate (diabet sau boli de inimă), consumul constant de sucuri acidulate contribuie la îmbătrânirea prematură a organismului. Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul American de Sănătate Publică, 5.300 de persoane cu vârste între 20 și 65 de ani, care au consumat zilnic, timp de 3 ani, câte 600 ml de suc acidulat pe zi, au arătat cu 4.6 ani mai bătrâni, decât persoanele care nu au consumat. Aceste rezultate sunt aproape echivalente cu daunele pe care fumatul le provoacăasupra aspectului fizic.

  • Utilizarea machiajului

Trasul de pleoape pentru a aplica eyeliner sau ridicarea din sprâncene pentru a ne da genele cu rimel, nu ne îmbunătățesc aspectul atât cât am tinde noi să credem. Cel puțin nu pe termen lung. Întinderea pielii într-un mod forțat poate duce la apariția prematură a liniilor de îmbătrânire și a ridurilor, mai ales dacă întindem aceleași suprafețe ale pielii zilnic. Astfel, este recomandat să aplici machiajul cu delicatețe și tot cu aceeași finețe să îl și îndepărtezi.

  • Dieta fără grăsimi

Contrar așteptărilor, o astfel de dietă strictă nu este favorabilă pentru organism. Corpul are nevoie de grăsimi sănătoase, cum ar fi acizii grași omega 3 din nuci și pește. Fără grăsimile necesare, pielea nu ar fi capabilă să își păstreze aspectul ferm și sănătos. Deci, nu renunța la grăsimile sănătoase din dietă, cel puțin dacă nu dorești să accelerezi procesul de îmbătrânire.

  • Utilizarea săpunului

Săpunul poate menține tenul curat, însă cam ăsta e singurul beneficiu. Pielea ta are un echilibru delicat al pH-ului, care acționează ca o barieră împotriva toxinelor și a poluanților. Când utilizați anumite tipuri de săpun, există riscul ca pielea să își piardă echilibrul natural al pH-ului, lucru care contribuie la lărgirea porilor și accentuarea ridurilor. Încercați să utilizați un produs de curățare delicat, cu un echilibru neutru al pH-ului, pentru a vă menține pielea hidratată și protejată împotriva efectelor negative menționate.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut