Obiceiuri pe care cuplurile fericite ar trebui să le evite

Relațiile sunt exact ca florile. Atunci când acestea sunt îngrijite și „udate” constant, înfloresc. Altfel, se ofilesc. Conexiunea dintre parteneri trebuie menținută și îngrijită în fiecare zi, implicarea trebuie să fie reciprocă, iar comunicarea constantă, dacă ne dorim o relație fericită.

De asemenea, este esențial să ținem la distanță obiceiurile proaste. De obicei, acestea se apar și se înmulțesc odată cu trecerea timpului, fiind dăunătoare pentru relația de cuplu. Printre cele mai frecvente se numără oboseala, neîncrederea, distanțarea, lipsa de interes sau de sprijin.

Este important să știți cum să recunoașteți aceste obiceiuri, astfel încât să le puteți evita, dacă doriți cu adevărat să fiți mulțumiți de propriul partener.

  1. Dorința de a schimba caracterul/comportamentul partenerului

Nu este obligatoriu ca persoanele dintr-un cuplu să fie de acord întotdeauna. De fapt, diferențele de opinie sunt perfect normale.

Ideea e că nu întotdeauna trebuie să demonstrăm că noi avem dreptate. De fapt, succesul unei relații emoționale constă în capacitatea ambelor părți de a învăța unul despre celălalt, de a se respecta reciproc, de a se accepta reciproc și de a înțelege că vor exista întotdeauna anumite diferențe.

Când o persoană nu acceptă modul în care este partenerul său și încearcă în mod constant să îl schimbe, acest lucru ar putea însemna că nu îl iubește sau poate că nu este partenerul potrivit pentru ea.

  1. Lipsa timpului petrecut împreună

Este bine să existe un spațiu comun al persoanelor dintr-un cuplu, în ciuda activităților zilnice, a responsabilităților sau stresului. Cuplurile fericite au grijă să mențină acest spațiu constant, să se bucure de momente intime împreună.

Lipsa de timp, a conexiunii și a comunicării poate face lucrurile și mai grele, determinând în cele din urmă distanțarea partenerilor.

  1. Atitudine defensivă sau critică

Să fii defensiv, să spui mereu primul lucru care-ți trece prin minte, să critici sau să ții morțiș să îți spui părerea, indiferent de situație, poate fi destul de obositor pentru jumătatea ta.

Cu toții avem defecte, iar critica constantă nu face decât să scadă stima de sine. Mai mult, o astfel de atitudine față de partener, va determina în cele din urma distanțarea sau căutarea unei metode de a ieși din relație.

  1. Rutina

Rutina este ok până la un punct. La urma urmei, viața nu poate fi o aventură continuă, iar rutina ne oferă un sentiment de siguranță și de confort. La un moment dat, aceasta devine inevitabilă în toate domeniile vieții.

Ceea ce un cuplu nu ar trebui totuși să permită, esta ca rutina să transforme relația într-una monotonă.

  1. Minciuni și înșelăciuni

Există numeroși oameni care mint și care pot transforma o relație într-una toxică. Astfel de comportament distruge în cele din urmă încrederea persoanelor din jurul său.

Astfel, înainte de a face anumite alegeri, este important să ai în vedere că infidelitatea și trădarea pot distruge complet dragostea dintre două persoane. Este foarte dificil să ai încredere în cineva ulterior trăirii acestor tipuri de experiențe.

  1. Egoismul

Cuplurile fericite împărtășesc deciziile care le influențează viața de zi cu zi și viitorul.

Dacă iau astfel de decizii în mod independent, fără să se gândească la obiectivele sau visele partenerului, este foarte probabil ca relația să nu dureze.

  1. Ignorarea problemelor

Toate relațiile sunt diferite. Nici unul dintre parteneri nu este perfect. Există întotdeauna dezacorduri, dezamăgiri sau vremuri mai grele. Cel mai distructiv lucru este însă să-ți ignori problemele, să păstrezi tăcerea, să nu faci nimic pentru a rezolva problema.

Această lipsă de comunicare înrăutățește lucrurile, creând un impas care poate genera și mai multe neînțelegeri.

Un cuplu stabil și matur încearcă să mențină o comunicare deschisă și onestă și să facă tot posibilul pentru a rezolva orice problemă împreună.

  1. Lipsa sexului

Intimitatea este crucială pentru ca un cuplu să rămână unit pe termen lung. Mai exact, relațiile sexuale trebuie să fie satisfăcătoare pentru ambii parteneri.

Sexul ajută la consolidarea și menținerea conexiunii, astfel că, oricât de ocupați am fi, este bine să ne găsim timp și pentru această parte a relației.

Sigur că, odată cu înaintarea în vârstă, și relația sexuală se schimbă. Totuși, aceasta nu trebuie complet ignorată, deoarece constituie o parte naturală, normală și benefică a relației.

Relațiile amoroase sunt extrem de complexe, adesea și complicate, motiv pentru care necesită o atenție constantă. Deci, țineți cont de aceste recomandări, mențineți o conexiune sănătoasă și fericită, astfel încât relația să nu se „ofilească”.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut