Oratoria: ce beneficii are această abilitate în rândul copiilor

Oratoria – arta de a vorbi în public – a început să prindă contur și în contextul educației autohtone, însă aceasta nu reprezintă o materie de bază a sistemului nostru educațional. Și totuși, cercetătorii britanici consideră că ar trebui. Iată de ce!

Cu siguranță ați auzit de „public speaking”, de diverse cursuri care să te ajute să scapi de teama de a vorbi în public…

Cercetări recente au descoperit că oratoria este foarte importantă pentru persoanele care o practică. Astfel, studiile susțin că acei copii care practică vorbitul în public cu succes, au rezultate mai bune la teste logice, de matematică sau de știință.

 De asemenea, abilitățile oratorice cresc șansele ca o persoană să găsească un job mai bun sau să adere în diverse poziții de conducere.

Ce înseamnă oratoria?

Oratoria sau arta de a vorbi în public presupune capacitatea unei persoane de a convinge alte persoane asupra unui punct de vedere, utilizând argumente într-o dezbatere publică.

Pentru a fi un orator bun ai nevoie de încredere în sine, elocvență și logică în expunerea ideilor.

Cum pot fi dezvoltate abilitățile oratorice

Pentru a descoperi cum poate fi deprinsă această abilitate, cercetătorii de la Universitatea Cambridge au desfășurat anumite analize, ajungând la concluzia că abilitățile oratorice ale copiilor pot fi dezvoltate prin exerciții de grup. În acest mod, elevii au posibilitatea să-și susțină propriile idei în fața colegilor și să-i convingă și pe alții asupra punctului lor de vedere.

La ce servesc abilitățile oratorice

De asemenea, cercetătorii au descoperit că acei copii care au învățat să-și argumenteze ideile în fața colegilor, au dat dovadă de un raționament mai bun. Mai mult, aceștia au sugerat că oratoria ar trebui să facă parte din materiile școlare, să fie predată de către profesori, astfel încât copiii să nu mai aibă temeri și chiar să le placă să-și argumenteze și să-și susțină propriile idei.

Potrivit cercetătorilor, abilitățile oratorice permit tinerilor să se angajeze pe deplin în viața publică, facilitează angajarea acestora și consolidează procesul democratic.

Sigur că abilitățile oratorice ar fi dezvoltate cu mai mult succes în cadrul mediului școlar, însă și educația oferită acasă joacă de asemenea un rol important. Așadar, oferiți-i copilului șansa să devină un mic orator și permiteți-i să-și exprime ideile și să le argumenteze, cât mai des cu putință.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut