Partenerul tău este distant? Iată cele mai frecvente 3 motive!

Distanțarea între parteneri este o problemă care poate apărea adesea în relația de căsnicie. Sigur că aceasta nu are nimic de-a face cu încetarea iubirii, însă, să recunoaștem, orice relație are și perioade mai proaste.

Sau ție nu ți s-a întâmplat să nu îți simți partenerul la fel de sincer? Sau poate e mult prea tăcut? Sau tu, parcă ai vrea să pui mâna pe telefon să îi împărtășești ceva și, brusc, mâna ți se încleștează și nu mai duci planul la bun sfârșit.

În spatele unor astfel de gesturi pot sta de fapt unele probleme mai serioase, dar care pot avea o rezolvare eficientă!

Iată care sunt principalele 3 motive care pot provoca distanțarea între parteneri!

  • Deconectarea sau lipsa de la bun început a conectării

Partenerul tău chiar trebuie să fie și cel mai bun prieten al tău. Printre obiectivele voastre în cuplu ar trebui să se numere și împărtășirea secretelor, temerilor, dorințelor, viselor și a tuturor lucrurilor vulnerabile (dar nu numai) care te alcătuiesc pe tine ca persoană.

Într-o relație de căsnicie sănătoasă este recomandat ca soții să dezvolte un soi de parteneriat. Prin implicarea amândurora, acea conexiune de care vorbeam inițial se va forma.

Dacă e necesară o reconectare, atunci faceți împreună o călătorie în trecut, în acele vremuri în care lucrurile mergeau ok. Redescoperiți împreună acea rețetă care funcționa în cazul căsniciei voastre. Ce făceați atunci și acum ați uitat să faceți?

  • Nu vă distrați suficient împreună

E drept că odată cu trecerea timpului, lucrurile se schimbă, astfel că e posibil să considerați că alte lucruri (copiii, jobul, părinții, etc.) sunt mai importante decât relația de cuplu… total greșit! Doar dacă ești fericit cu propriul partener, poți spune că ești pe deplin pregătit să faci față tuturor provocărilor, în special, ca părinte.

Iar această fericire în cuplu are mult de-a face cu distracția, credem noi… deci nu trebuie să renunți la ieșirile/vacanțele romantice, plimbările în doi sau momentele intime, nici măcar după ce au trecut ani buni de la căsnicie.

Pentru a vă asigura de acest lucru, vă puteți crea diverse ritualuri, tradiții care să vizeze relația de cuplu. În acet mod, veți fi siguri că le veți aplica și peste ani.

De asemenea, puteți stabili, dacă nu zilnic, măcar o dată la 2 zile, să vă faceți timp să vorbiți despre voi. Despre ce simțiți voi, despre ce vă doriți, despre ce ați făcut sau ați vrea să faceți, etc.

  • Lipsa înțelegerii

Este un alt motiv care poate cauza distanțarea partenerilor. Pur și simplu simțiți că nu vă mai aflați pe aceeași lungime de undă.

Această problemă se rezolvă cu multă răbdare și comunicare eficientă. Iar când spunem „comunicare”, nu ne referim doar la a-ți exprima punctul de vedere, ci și la a-nvăța să-l asculți și pe cel al partenerului și împreună să ajungeți la o soluție comună.

Pentru a preveni sau pentru a soluționa astfel de probleme, este important să considerați căsnicia o prioritate în orice moment. Faceți un scop din a vă transforma partenerul în acea persoană cu care vreți să împărtășiți cele mai frumoase momente și să înfruntați provocările vieții. Bazându-vă amândoi pe acest principiu, cu siguranță vă veți strădui să scoateți ce e mai bun din relația voastră.

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut