Prima vizită la cinema cu copilul. Când este momentul potrivit?

Înainte de a avea copii, mersul la cinema era floare la ureche. Ți-a plăcut actorul, regizorul, afișul sau poate numele filmului și gata, te-ai decis să mergi. Atunci când copiii apar în peisaj, mersul la cinema nu mai este chiar atât de simplu… mai ales dacă vorbim de prichindei de 3-4 ani.

Astfel, dacă piciul tău se află la această vârstă și te gândești să faceți prima vizită la cinema, iată câteva recomandări de care să ții cont, pentru ca experiența să fie una cât mai reușită!

  • Analizează dacă cel mic este sau nu pregătit pentru o vizită la cinema!

Așa cum deja am spus, în general, copiii văd primul lor film la vârsta de 3-4 ani. Totuși, lucrurile pot sta diferit de la un caz la altul. Spre exemplu, dacă piciul tău este sensibil la zgomote puternice sau se sperie de întuneric, atunci este recomandat să mai aștepți puțin până să pășiți într-un cinema.

  • Alege filmul potrivit!

Evident, vrei ceva prietenos pentru copii – de obicei, animația se potrivește mănușă. Totuși, este recomandat să mai ai în vedere și alte aspecte, cum ar fi un ritm mai lent al acțiunii sau o dimensiune mai scurtă, comparativ cu majoritatea de tipul blockbuster.

  • Treceți peste etapa în care rulează reclamele comerciale și trailer-ele altor filme!

Cam asta e „regula” într-un cinema: un interval de circa 15 minute de reclame comerciale și trailere, apoi filmul propriu-zis. Copiii mai mici de 8 ani nu sunt de obicei capabili să distingă conținutul publicitar de cel al filmului. De asemenea, trailer-ele prezentate pot avea un volum mai ridicat decât al filmului în sine, acțiunea fiind mult mai intensă. Aceste 2 aspecte pot fi înfricoșătoare pentru un prichindel de 3-4 ani, aflat pentru prima dată într-o sală de cinema.

  • Alege momentul potrivit!

De obicei, copiii mici sunt mai activi și mai bine dispuși în prima parte a zilei, astfel că, pentru o primă vizită la cinema, dimineața sună excelent. Plus că orele matinale sunt mai puțin aglomerate. Cel mult vor fi tot copii, cărora nu le va păsa prea tare dacă micuțul tău mai vorbește în timpul filmului. De asemenea, este recomandat să te asiguri că micuțul tău este bine hrănit. Totodată, decideți dinainte dacă vreți să cumpărați popcorn, bomboane, apă etc., astfel încât să nu pierdeți vremea când ajungeți, cu acest gen de negocieri.

  • Lasă-te dus de val!

Cu siguranță prima vizită cu cel mic la cinema va fi însoțită de o mulțime de emoții pentru tine, părintele. Să nu plângă! Să ai aibă stare pe scaun! Să nu vorbească prea tare… Dar va rezista până la final? Și alte astfel de dileme…

Totuși, este recomandat să te relaxezi și să te consolezi că nu vei fi primul părinte care trece prin așa ceva, în cazul în care te vezi nevoit să părăsești sala din cauza țipetelor, plânsetelor sau din cauza faptului că cel mic se simte copleșit de noua experiență.

Deci, da, este posibil să simți că ai risipit banii pe achiziționarea de bilete, dar cu siguranță nu vrei să forțezi copilul să ia parte la o experiență pentru care poate încă nu este pregătit. Totodată, o mică pauză pe hol poate fi suficientă pentru a pregăti copilul pentru încă o încercare!

Așadar, prima vizită la cinema poate fi complet neprevăzută… ideea e să te relaxezi și să iei totul ca atare. Poate că nu din prima încercare, însă va veni și vremea să vizionați primul film împreună, fără fel de fel de incidente. 🙂

Sursa foto: Shutterstock

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut