Regatul lui Kensuke de Michael Morpurgo

Și ce dacă a început școala, asta nu înseamnă că nu putem să ne bucurăm în continuare de lecturi care să ne ducă pe tărâmuri nebănuite, pline de aventură. Regatul lui Kensuke de Michael Morpurgo este o astfel de carte.

Regatul lui Kensuke este un roman despre supraviețuire, așteptare și recunoștință, încadrându-se fără probleme în categoria poveștilor care te țin cu sufletul la gură, te fac să ai încredere în personaje și să trăiești alături de acestea o mulțime de emoții și aventuri.

Eroul poveștii este un băiat de 11 ani, pe nume Michael. Acesta pornește în aventura vieții sale la bordul navei Peggy Sue. Însoțit de părinți și de propriul cățel, Stella Artois,  Michael face înconjurul lumii pe apele albastre. Călătoria celor patru personaje începe în Marea Britanie, traversând Atlanticul până în Brazilia. După aceea, aceștia ocolesc Africa, ajungând în Australia.

Călătoria simpaticelor personaje este presărată cu o mulțime de momente frumoase, speciale, însă nu vor lipsi peripețiile și obstacolele. Mai mult decât atât, Michael va avea parte de propria aventură, în care, asemeni unui veritabil erou, va trebui să reușească de unul singur. Călătoria familiei buclucașe ia o întorsătură necunoscută când, într-o noapte furtunoasă, zgomotele agitate ale mării scot la iveală și o melodie misterioasă.

Uite și un fragment din carte, care, cu siguranță, va stârni curiozitatea și imaginația oricărui puști dornic de aventură: „Toata lumea ne-a avertizat sa nu facem asta. Buni a venit in vizita si a ramas la bord. Totul era atat de ridicol, a zis ea, nesabuit si iresponsabil. Parca i se inecasera toate corabiile. Aisberguri, uragane, pirati, balene, petroliere enorme, valuri imense – punea tot raul in fata, crezand ca, daca ma va inspaimanta pe mine, ii va inspaimanta suficient pe mama si pe tata incat sa renunte. Pe mine a reusit sa ma ingrozeasca, dar nu am aratat asta niciodata. Ceea ce nu intelegea ea era ca pe toti trei ne lega deja o nebunie comuna. Eram hotarati sa plecam si nimeni si nimic nu ne putea opri. Faceam ce faceau oamenii in basme. Plecam in cautare de aventuri.”

Regatul lui Kensuke de Michael Morpurgo a fost publicată în luna iulie a acestui an, de către editura Nemi, fiind tradusă de Mihaela Buruiană. Cartea este ideală pentru toți copiii de peste 9 ani, fiind disponibilă atât online, cât și în librării.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut