Rețete împotriva îngrijorării. O abordare prin joc a anxietății și fricii copiilor

Anxietatea este o stare care poate afecta și copiii, iar, în astfel de cazuri, părinții se pot simți neputincioși, atunci când încercările de a-i liniști nu dau rezultat! O carte utilă pentru astfel de situații este Rețete împotriva îngrijorării. O abordare prin joc a anxietății și fricii copiilor de Lawrence J. Cohen.

Gestionarea, controlarea emoțiilor și stărilor, în general, este o noutate pentru copii. Lucrurile se complică și mai tare atunci când cei mici au de înfruntat diverse stări și emoții negative, cum ar fi frica, furia, frustrarea sau chiar anxietatea.

Lectura este recomandată tuturor părinților care au experimentat anxietatea în rândul propriilor copii. Rețetele propuse de Lawrence J. Cohen – Ph.D., psiholog specializat în jocul copiilor, terapia prin joc şi parentaj – oferă numeroase idei pentru a-i ajuta pe copii să se simtă în siguranță și plini de încredere. De asemenea, autorul descrie cauzele și simptomele anxietății copiilor și explică modul în care aceștia își pot depăși până și cele mai ăngrozitoare frici.

Toate recomandările și sfaturile oferite de Cohen presupun o relație în care iubirea și grija părinților se îmbină cu empatia, relaxarea și jocul. Pe lângă tehnicile deja cunoscute, cum ar fi crearea și întreținerea conexiunii, tehnica așezării pe podea și cea a umplerii paharului gol, dr. Cohen ne prezintă în această carte și alte tehnici și jocuri pe care le veți găsi foarte folositoare: Numărătoarea inversă, Mâini-împinse, Sfoara sau Misiunea secretă sunt doar câteva dintre ele.

Cartea Rețete împotriva îngrijorării. O abordare prin joc a anxietății și fricii copiilor a fost publicată în anul 2014, de editura Trei, și este disponibilă atât online, cât și în librării.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut