Schimbări pe care le poate întâmpina un bărbat când devine tată

Îți mai amintești când i-ai dat soțului tău vestea că va deveni tată? Fie că a fost impresionat, copleșit sau super bucuros, cu siguranță acesta a realizat că viața sa nu va mai fi niciodată la fel.

E drept că parentingul aduce schimbări majore, poate chiar permanente, atât în cazul femeilor, dar și cel al bărbaților. Astfel, pentru ca relația voastră de căsnicie să continue să funcționeze sănătos, este important să nu crezi că doar tu te confrunți cu astfel de modificări, ci și soțul tău.

Iată câteva modificări cu care un bărbat se poate confrunta, atunci când devine tată!

  • Va crede că vergeturile sunt hot!

Poate că, înainte să rămâi însărcinată, soțul tău nu prea se dădea în vânt după burtica de gravidă sau, în general, după schimbările pe care corpul unei femei însărcinate le cunoaște. Experiența de a-și vedea propria soție în această situație, de a descoperi de la o zi la alta ce schimbări ale corpului presupune dezvoltarea unei mogâldețe în burtica ta, îl vor determina să vadă lucrurile diferit. Astfel, nu trebuie să te îngrijorezi de aspectul corpului tău postpartum, pentru că el îl va considera destul de sexy.

  • Și hormonii săi suferă schimbări!

Chiar dacă corpul său nu dă naștere unei mici „bubureze”, asta nu înseamnă că nu suferă modificări. Există studii care susțin că experiența de a fi tătic, de a interacționa constant cu o proaspătă mămică și cu un bebeluș, determină creșterea nivelului de estrogen și oxitocină și scăderea gradului de testosteron.

  • Desfășoară cot la cot cu tine meseria de parenting!

Poate că ai impresia că tu ești cea care face munca grea, dar parentingul cu siguranță îl determină și pe soțul tău să devină mai responsabil. El își dorește să te susțină la fiecare pas, motiv pentru care încearcă să te ajute în fel și chip. Sau nu ți s-a întâmplat, în timp ce tu te odihneai, soțul să pregătească cina și după să-ți țină companie cât timp hrăneai bebelușul? Nu ignora faptul că și pentru partenerul tău, o pauză din când în când, e binevenită.

  • Există șanse să recționeze defensiv!

Să devii părinte este o misiune dificilă, nu doar pentru mămici, ci și pentru tătici. Astfel, recomandările pe care le primește pe această temă, din surse diverse, îl pot aduce la disperare. Trebuie să reții și că soțul tău își dorește să fie un tătic pe cinste, însă poate nu știe exact cum să reușească asta.

Spre exemplu: într-o carte citește că mai mult contact piele la piele cu bebelușul, ar fi de folos. Tatăl său îi recomandă să muncească mai mult pentru ca ție și copilului să nu vă lipsească nimic. Iar sora nu-l slăbește deloc, subliniind că nu a pus bine scutecul copilului.

Toate astfel de critici și remarci pot duce la un comportament defensiv din partea sa. Toată chestia e să nu o iei personal, să fii răbdătoare și mai degrabă să subliniezi lucrurile bune pe care le face.

  • Își va face prieteni noi!

Acum că a intrat în clubul proaspeților tătici, cu siguranță acesta se va simți mai legat de acei bărbați care îi împărtășesc experiența de viață. La urma urmei, este un punct extrem de important, pe care îl au în comun!

  • Nu mai are timp liber!

Poate că, înainte de naștere, soțul tău avea și alte atribuții în casă și, odată cu venirea bebelușului, acesta a încetat să le mai îndeplinească! Nu te supăra, gândește-te că timpul nu a trecut aiurea, ci a fost investit în îngrijirea și alintarea copilului. Și asta e destul de cool, nu?

  • Te va iubi într-un mod cu totul nou!

Odată cu mărirea familiei, soțul tău este recunoscător pentru sacrificiile pe care le-ai făcut pentru a avea un copil, impresionat de durerea fizică pe care o poți îndura, de abilitățile corpului tău, inspirat de felul în care îl tratezi pe micuțul vostru și multe altele. Practic, de când sunteți părinți, el te consideră și mai incredibilă decât credea deja că ești.

În calitate de părinți, tu și soțul tău veți trece printr-o grămadă de schimbări. De asemenea, și micuțul vostru. Nu ezitați să vă aventurați cot la cot în această călătorie a parentingului și să vă bucurați de toate surprizele oferite.

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut