Semne timpurii ale unei sarcini

Te gândești că este posibil să fii însărcinată? Un test de sarcină te va ajuta să scapi de orice îndoială. Totuși, există și unele semne timpurii care pot indica o eventuală sarcină.

Aproximativ 60% dintre femei au simptome timpurii ale unei sarcini atunci când au deja 6 săptămâni de sarcină și aproximativ 90% dintre femei se confruntă cu acestea în săptămâna a 8-a de sarcină.

Aceste semne timpurii ale unei sarcini sunt de folos, mai ales atunci când te confrunți cu un ciclu neregulat sau în cazul în care nu ții evidența lunară a menstruației.

Este bine de reținut că nu orice femei experiemntează aceste simptome timpurii. Totuși, dacă te confrunți cu acestea și te întrebi ce-o fi de nu ți-a venit menstruația, cel mai probabil este vorba de o sarcină.

Uite care sunt cele mai comune semne timpurii care anunță o sarcină!

Semne timpurii ale unei sarcini

Inflamarea sânilor

Utilizarea sutienului ți se pare ușor dificilă? Sau pur și simplu îți simți sânii măriți? Sânii sensibili, o culoare mai închisă a areolelor și venele vizibil pronunțate pe piept pot fi semne că ești însărcinată. Poartă sutienul cu cea mai bună susținere, dintre cele de care dispui, chiar și când dormi, pentru a mai elimina din disconfort.

Schimbări de dispoziție

Schimbările de dispoziție sunt des întâlnite în sarcină, în mare parte din cauza schimbărilor hormonale care afectează neurotransmițătorii (mesagerii chimici din creier). Persoanele răspund diferit la aceste schimbări. Astfel, unele femei gravide simt mai intens emoțiile, fie ele pozitive sau negative, în timp ce altele ajung să fie mai deprimate și mai anxioase.

Oboseală

Dacă te simți brusc epuizată, poate fi un răspuns la creșterea hormonului progesteron din corp. Majoritatea femeilor experimentează această stare de oboseală în primul trimestru, urmând ca în al doilea să se simtă mai energice. Oboseala va mai reveni pe parcursul sarcinii, însă la final când cari mai multă greutate și somnul din timpul nopții poate deveni mai dificil.

Stări de greață

Pentru unele femei, boala de dimineață își face prezența abia la 1-2 luni de la concepere, în timp ce pentru altele aceasta poate începe chiar de după primele 2 săptămâni. Stările de greață (însoțite de vomă sau nu) pot fi o problemă, indiferent de intervalul de timp (dimineață, prânz sau seară).

Majoritatea femeilor însărcinate care se confruntă cu stări de greață, încep să se simtă mai bine la începutul celui de-al doilea trimestru.

Urinarea frecventă

Dacă dintr-o dată începi să simți că somnul de noapte este perturbat de o nevoie frecventă de a urina, acest lucru poate fi unul dintre acele semne timpurii ale unei sarcinii. În timpul unei sarcini, organismul produce lichide suplimentare, acest lucru dându-i de lucru vezicii și „peste program”.

Menstruația întârzie

Dacă ești genul care are o menstruație regulată și ține evidența acesteia, atunci un test de sarcină, atunci când observi o întârziere a menstruației, te va scăpa de orice dubiu. Și nici măcar nu e nevoie să mai aștepți ca aceste simptome să-și facă prezența. Dacă, în schimb, nu ții evidența menstruației, semnele precum greața, sânii sensibili sau urinarea frecventă pot semnala o eventuală sarcină chiar înainte ca tu să constați întârzierea menstruației.

Pofte sau aversiuni alimentare

Brusc, nu mai poți consuma multe citrice. Sau poate când auzi de o mâncare pe care înainte o adorai, acum ți se întoarce stomacul pe dos. Dacă observi unele schimbări bruște și radicale în privința preferințelor alimentare, ar putea fi un semn că ești însărcinată.

Temperatura corporală bazală ridicată

Dacă ți-ai monitorizat temperatura bazală și ai constatat că aceasta a rămas ridicat mai mult de săptămâni, cel mai probabil ești însărcinată.

Sângerare ușoară

Chiar înainte de momentul în care ar trebui să îți vină în mod normal menstruația, este posibil să ai scurgeri ușoare de sânge. Cauza acestora este implantarea embrionului în mucoasa uterului. Sângele este de obicei de culoare mai deschisă – un roz – și nu roșu ca în cazul unei menstruații normale.

În cazul în care bănuiești că ești însărcinată, nu mai aștepta ca aceste semne să își facă prezența. Fă un test de sarcină, urmând recomandările farmacistului și cele de pe prospect. Dacă rezultatul este pozitiv, consultă medicul specialist, pentru a fi sigură că acorzi atenția necesară fetusului, încă din primele momente ale dezvoltării.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut