Seria Istoria povestită copiilor, de Simona Antonescu

Editura Nemi de carte pentru copii a lansat de curând Istoria povestită copiilor, de Simona Antonescu, cu ilustrații de Alexia Udriște – o serie de romane menită să-I familiarizeze pe micii cititori cu istoria și legendele românilor.

Istoria nu reprezintă o temă prea comună printre preferințele copiilor, în materie de lectură. De multe ori, astfel de cărți pot fi considerate plictisitoare sau prea dificil de înțeles pentru puști. Totuși, seria recomandată se diferențiază exact prin modul de expunere creativ al informațiilor și faptelor istorice. Autoarea apelează la imaginația copiilor, la dorința de aventură a acestora, pentru a le stârni curiozitatea cu privire la trecutul românilor.

Mai exact, cărțile din serie prezintă istoria României prin ochii a doi frați gemeni, Ilinca și Călin, care găsesc într-un cufăr vechi din podul casei un manuscris magic. Copiii se întorc în timp în diferite perioade (cea mai îndepărtată este vremea lui Decebal, cea mai recentă e Marea Unire din 1918) și cunosc astfel viața oamenilor din acele timpuri, istoria și legendele românilor.

Sigur că un rol important în asimilarea lecturii îl joacă și imaginile de care sunt însoțite cărțile, acestea fiind realizate cu multă iscusință de ilustratoarea Alexia Udriște.

Seria recomandată debutează cu 3 volume: Decebal și un solomonar misterios, Menumorut și minele de aur de la Roșia Montana și Nobilul Aeticus și o călătorie în jurul lumii. În pregătire sunt următoarele: Litovoi şi Şcoala Solomonarilor din Crângul Pământului; Mircea cel Bătrân şi şcoala scutierilor; Regina Maria și Marea Unire; Mihai I, Regele-copil și pecețile de mărgean.

Parcurgând această lectură, copiii nu doar că vor face cunoștință cu numeroase personaje istorice și legendare, însă ei vor descoperi și o mulțime de detalii legate de îmbrăcăminte, feluri de mâncare, obiceiuri, evenimente istorice, toate acestea împletindu-se armonios pentru a le trezi curiozitatea și dorința de explorare.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut