Știați că…? / Lucruri interesante despre pepenele verde

Este pepenele verde un fruct sau o legumă? Sau ambele? Cât de greu este cel mai greu pepene verde cultivat vreodată? Aflați răspunsurile la aceste întrebări și multe alte lucruri interesante despre fructul vedetă al verii, în cele ce urmează!

Știați că…?

 • Pepenele verde este originar din sudul Africii?
 • Pepenele verde poate fi clasificat atât ca fruct, cât și ca legumă? Poate fi considerat fruct deoarece crește dintr-o sămânță, are o aromă dulce răcoritoare și este considerat vag un tip de pepene galben. Este o legumă deoarece este un membru al aceleiași familii precum castravetele, dovleacul și zucchini.
 • Deoarece pepenii verzi sunt originari din Africa, ei au nevoie de căldură și condiții însorite pentru a se dezvolta. Unele soiuri au nevoie de până la 130 de zile calde pentru a se coace. Cei mai mulți pepeni se maturează în circa 85-100 de zile.
 • Un pepene verde conține aproximativ 6% zahăr și 92% apă?
 • Datorită conținutului ridicat de apă și electroliți, pepenii verzi sunt o gustare ideală vară, răcorindu-ne și menținându-ne hidratați. De asemenea, din punct de vedere nutrițional, pepenii verzi conțin niveluri ridicate de vitamina B6 (care crește puterea creierului), vitamina A (bună pentru ochi), potasiu (care ajută la vindecarea bolilor cardiace și menținerea sănătății inimii). Vitaminele B1, C și manganul din componența sa protejează împotriva infecțiilor.
 • Un pepene verde nu va crește la tine în burtă dacă mănânci semințele? De fapt, semințele sunt chiar hrănitoare, cu niveluri ridicate de magneziu, zinc și proteine. Înainte de înghițire, mestecă semințele pentru o nutriție optimă.
 • China este fără doar și poate cel mai mare producător de pepeni verzi din lume? Aceasta se fălește cu 69,139,643 tone produse în 2011, comparativ cu doar 3,864,489 tone produse de cel de-al doilea producător înalt, Turcia.
 • Toate părțile unui pepene verde pot fi consumate, chiar și crusta, care de fapt conține și un număr de substanțe nutritive? Din cauza gustului neplăcut, coaja este rar mâncată. Totuși, în China, crusta este folosită ca o legumă și se consumă prăjită sau murată.
 • Există mai mult de 1200 de varietăți de pepene verde care vin în diferite greutăți, forme, dimensiuni și culori? Roșu, portocaliu, galben sau alb sunt culorile disponibile.
 • Începând cu anul 2013, Recordul Mondial Guinness pentru cel mai greu pepene verde îi aparține celui cultivat de Lloyd Bright în Arkansas, Statele Unite ale Americii? Pepenele verde a cântărit 121,93 kg.
 • În România, în funcție de zonă, pepenele verde poartă o varietate de denumiri? Spre exemplu, în zona Moldovei se spune „harbuz”, în timp ce oltenii zic „lubeniță”.

Pentru a descoperi beneficiile pepenelui verde, poți intra AICI!

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut