Tu ce fel de mamă ești?

Tu ce fel de mamă ești?

Probabil ai observat că atunci când te preocupă ceva în mod deosebit, toată informația pe care o primești din jur este filtrată prin prisma din care preferi sau ești interesată să vezi lucrurile respective.

De pildă, o carte de dezvoltare personală oferă foarte multe informații, însă noi suntem predispuși să asimilăm în principal informația utilă pentru noi în acel moment. La fel se întâmplă și atunci când ești mamă și toate mamele din jur devin pentru tine cel puțin o sursă de dezbatere mentală.

Am remarcat până acum multe categorii de mame și una dintre constatări a fost că cele mai multe dintre ele depun un efort susținut în a oferi copiilor o educație.

Prea mult efort, prea multă educație, și nu de puține ori rezultate prea slabe!

De ce se întâmplă acest lucru?

Ar însemna cumva că nu este bine să-și educe copii? Să nu le mai spună cum este bine să se comporte, cum trebuie să se îmbrace, cum să-și gestioneze timpul ca să dea randament și să aibă o viață echilibrată? Ei bine, da!

Ar fi bine să încetăm să ne mai educăm copiii și să începem să ne educăm pe noi înșine. Indiferent de sfaturile bune pe care le oferim, aceștia ne vor semăna.

Copiii adoră să-și imite părinții, e unul dintre modurile prin care aceștia își exprimă dragostea necondiționată față de ei. Procedând în acest fel, nici rolul nostru de a disciplina un copil nu mai este unul epuizant și aproape inutil, iar procesul de educare vine de la sine. 🙂

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut