Viața în doi, când suntem trei de John Gottman și Julie Schwartz Gottman

Așa cum deja anticipăm încă din titlu, cartea Viața în doi, când suntem trei a soților Gottman, se adresează tuturor cuplurilor în a căror viață a apărut o mogâldeață.

Nu de puține ori se întâmplă ca, odată cu apariția unui copil, relația de cuplu să se deterioreze. Acordăm atât de multă atenție ființei nou-apărute în viața noastră, suntem atât de concentrați să fim părinți, încât uităm să mai fim parteneri, iubiți, soți.

E drept că viața noastră se redefinește odată cu apariția unuia sau mai mulți copii… că experiența de părinte ne aduce bucurii imense, de foarte multe ori de nedescris, însă, odată porniți în călătoria parentingului, chiar și cele mai trainice relații sunt puse la încercare.

Astfel, în încercarea de a ne aminti că întâi de toate părinții sunt parteneri de cuplu și că fericirea conjugală, primează, soții Gottman ne întâmpină cu această lectură utilă.

În cadrul cărții Viața în doi, când suntem trei, autorii ne recomandă să avem în vedere următoarele:

  • Savurați prietenia dintre voi – sunteți în aceeași oală.
  • Bucurați-vă de toate momentele petrecute împreună cu copilul.
  • Aplanați-vă conflictele și depășiți blocajele (vorba dulce și negocierea vă vor duce departe).
  • Condimentați-vă din plin viața sexuală și reaprindeți focul pasiunii.
  • Admiteți cât e de importantă pentru copil afecțiunea tatălui.
  • Creați o moștenire spirituală și emoțională de valoare – nu costă mult, dar e neprețuită.

Odată deprinse abilitățile prin care puteți face față vieții de cuplu cu copii, veți înfrunta dificultățile ca doi aliați, evitând capcanele parentingului.

Opiniile specializate despre această carte sunt pozitive, printre acestea numărându-se:

Probabil, cea mai valoroasă carte despre realitatea cuplurilor care au copii.” — Gáspár György, autor al cărții Revoluția iubirii

De-a lungul deceniilor, John a făcut cercetări longitudinale pe mai mult de 3.000 de cupluri, descoperind tiparele certurilor și comportamentele subtile care pot prevesti dacă un cuplu va rămâne peste ani fericit sau dacă va ajunge nefericit ori divorțat.“ — „Love in the Age of Big Data“, The Huffington Post

O carte pentru un viitor cu părinți și copii fericiți. O colecție de exerciții care te ajută să te cunoști mai bine și să înțelegi cum poți vedea «lumina de la capătul tunelului».“ — Dana Nălbaru și Dragoș Bucur

Cartea de parenting Viață în doi, când suntem trei a fost publicată la editura Povești de Păpădie și poate fi comandată AICI!

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut