Wings of life (2013)

Copiii mici sunt fascinați de lumea naturală, iar filmul Disney – Wings of life (2013) – mizează fix pe această curiozitate a copiilor, celebrând eroii mai puțin cunoscuți ai lumii.

Wings of life

Documentarul este narat de Meryl Streep, iar imaginile vibrante arată modul formidabil în care sunt interconectați cei mai mari polenizatori ai planetei – albine, lilieci, păsări și fluturi. De asemenea, filmul descrie modul în care o treime din aprovizionarea cu alimente a lumii depinde de acești polenizatori, deveniți din ce în ce mai vulnerabili.

Părinții trebuie să știe că documentarul Wings of Life explică importanța florilor și a celor mai mari polenizatori ai pământului: albine, păsări, lilieci și fluturi. Astfel, producția urmărește călătoria acestor insecte polenizatoare, dintre care unele călătoresc distanțe uimitori de mari, pentru a poleniza o floare foarte specifică.

Privind scenele violente, există unele  deloc îngrijorătoare, pe care le putem numi „adolescentine” (spre exemplu, capcanele unor păienjeni sau unele păsări care se luptă pentru revendicarea unei anumite flori). Pe lângă acest gen de scene, micii telespectatori iubitori ai naturii și însetați de curiozitate, se vor bucura de această creație Disney, de modul în care sunt expuși eroii mai puțin cunoscuți ai naturii.

Acest film reprezintă un punct excelent de plecare pentru a discuta cu copiii despre importanța naturii și despre ceea ce oamenii pot face pentru a proteja natura.

De asemenea, prin modul de expunere a informațiilor, cât și prin spectaculozitatea imaginilor, Wings of life poate fi vizionat de orice pitic curios cu vârsta peste 6 ani.

Trailer-ul documentarului este disponibil mai jos:

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut